Crossfit

Wat is Crossfit?

CrossFit is een vorm van fitness waarbij gewichtheffen, atletiek en gymnastiek wordt gecombineerd. Inmiddels is het dé fitness-standaard in de Verenigde Staten en ook aan een opmars in Nederland bezig. Bij CrossFit Gorinchem hebben we gecertificeerde instructeurs die trainingen geven. De deelnemers van CrossFit Gorinchem zijn altijd op een functionele manier bezig met hun lichaam, terwijl ze aan gevarieerde oefeningen werken op hoge intensiteit. Tijdens de lessen train je ook je complete lichaam.

Verbeter je dagelijkse leven

Toegegeven: CrossFit kan beulen zijn, en je voert iedere les weer een wedstrijd tegen jezelf. Maar het is in een vriendelijke omgeving, waarin je leuk en serieus kunt trainen met enthousiaste mede-CrossFitters.
Het uiteindelijke doel is dat je fitter in het leven staat. Niet omdat je die strakke biceps wilt hebben of wilt afvallen. Die voordelen zijn vooral mooi meegenomen. Wij werken eraan dat je vooral in het dagelijks leven er wat mee kunt: goed kunt tillen, duwen of trekken. Om te meten of je echt vooruit bent gegaan, hebben wij zogeheten benchmark-trainingen. Hierin doen wij over een bepaalde periode standaardoefeningen, waardoor je echt je progressie kunt zien.

Laagdrempelig

Bij CrossFit Gorinchem vinden wij het belangrijk dat de trainingen zo laagdrempelig mogelijk zijn voor de CrossFitters. De al fitte deelnemers worden alleen maar fitter, maar mensen met een minder goede fysiek kunnen ook meedoen. Je begint op je eigen niveau. De trainingen zijn dan ook altijd opbouwend en we werken samen naar jouw doel toe. Omdat de lessen maximaal 12 deelnemers hebben, krijg je altijd die persoonlijke aandacht. Het is bijna privéles!

De negen bewegingen

Het is erg belangrijk dat de oefeningen op de juiste manier uitgevoerd worden en daarom beginnen we altijd met een CrossFit fundamentals klas. Starters kunnen hier alle tips en tools krijgen om de uitvoering onder de knie te krijgen. Tijdens deze uren worden de negen belangrijkste functionele bewegingen geleerd. Een goede basis is immers het halve werk! De negen bewegingen:

=

Squat

=

Press

=

Deadlift

=

Frontsquat

=

Push Press

=

Sumo Deadlift Highpull

=

Overheadsquat

=

Push Jerk

=

Medicin Ball Clean

Voorbeeld:

Wat is CrossFit precies? Bekijk dit duidelijke informatieve filmpje: